Mobiele Zorgwoning

De mobiele huizen in ons aanbod zijn uiterst geschikt als mobiele zorgwoning

Wie komt in aanmerking voor een mobiele zorgwoning?

Zorgwoningen zijn bedoeld voor mensen die extra zorg nodig hebben of ouderen boven de 65 jaar die al dan niet zorgbehoevende zijn.

De zorgwoningen van MobieleHuizen bieden comfort en veiligheid, en zijn uitgerust met moderne faciliteiten om het leven van de bewoners zo comfortabel mogelijk te maken.

Ontdek onze mobiele zorgwoningen

Wie mag er in een mobiele zorgwoning wonen?

Een zorgwoning mag bewoond worden door maximaal 2 personen, waarvan minstens 1 persoon 65 jaar of ouder is of minstens 1 hulpbehoevend is.

Een hulpbehoevende persoon is iemand met een handicap, iemand die in aanmerking komt voor een tegemoetkoming van de Vlaamse Sociale Bescherming, of iemand die hulp nodig heeft om zelfstandig te wonen.

Kinderen ten laste van de hulpbehoevende persoon tellen niet mee bij het bepalen van het maximum van 2 personen.

Indien de hulpbehoevende personen in de hoofdwoning blijven wonen, mag ook de zorgverlener in de zorgwoning wonen.

Wat is een mobiele zorgwoning?

Een zorgwoning is een woning voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben, zoals oudere mensen, mensen met een beperking of chronische ziekte. Deze woningen zijn veiliger, comfortabeler en gemakkelijker voor de bewoners en kunnen uitgerust worden met specifieke voorzieningen voor zorg en ondersteuning.

Via onze unieke bouwmethode kunnen we ze snel én op maat ontwikkelen, bouwen en plaatsen. 

Mobiele zorgwoning grote slaapkamer

Waarom een mobiele zorgwoning kiezen?

Een mobiele zorgwoning biedt de voordelen van snelle beschikbaarheid en flexibiliteit om in te spelen op veranderlijke situaties.

MobieleHuizen kan de volledig gepersonaliseerd woning binnen de 4 maanden opleveren.

De plaatsing van de woning gebeurt bovendien in slechts een halve dag, en wanneer de woning niet langer nodig is, kan deze vlot verwijderd worden zonder grote werken.

De mobiele woningen zijn gemakkelijk aan te passen aan de specifieke behoeften van de bewonen en worden praktisch ingericht.

Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en kunnen snel verplaatst worden naar een andere locatie indien nodig.

De aankoopkosten van een mobiele zorgwoning zijn doorgaans lager dan die van een permanente zorgwoning, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing bieden.

Een mobiele zorgwoning is verkoopbaar en kan eenvoudig van eigenaar veranderen, in tegenstelling tot een vaste zorgwoning.

 

Hoelang mag een zorgwoning blijven staan?

Wanneer een mobiele zorgwoning wordt geplaatst, is er een meldingsplicht voor de eigenaar of de verantwoordelijke bouwheer.

Deze meldingsplicht houdt in dat de zorgwoning aangemeld moet worden bij de plaatselijke overheid en dat deze moet voldoen aan de vereisten van de lokale bouwverordeningen.

De meldingsplicht voor een zorgwoning geldt gedurende een periode van 3 jaar. Na deze periode kan deze verlengd worden met nog eens 3 jaar, afhankelijk van de specifieke regels en verordeningen van de plaatselijke overheid.

Na deze verlengde periode van 3 jaar moet de eigenaar of de verantwoordelijke bouwheer een omgevingsvergunning aanvragen voor verdere bewoning en gebruik van de zorgwoning.

Dit laatste is echter onder discussie in het Vlaams parlement omdat deze regeling het doel mist en niet toepasbaar is. Verwachting is dat men deze regelgeving gaat vereenvoudigen.

Mobiele zorgwoning kopen

Wat maakt van Mobielehuizen.be uw ideale partner in het kiezen en bouwen van uw zorgwoning?

Contacteer ons

Wij staan open voor elke vraag die te maken heeft met ons aanbod. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen snel enthousiast contact met u op.