Modulaire oplossingen

Hoe eenvoudig is het, je droom van het perfectie huis te verwezenlijken.

Bouwen met modulaire systemen.
Klaar voor de toekomst.

Modulaire bouw is een moderne technologie die nieuwe mogelijkheden biedt en standaard oplossingen, zoals in de traditionele bouw, uitdaagt. Het is meer een meer gangbaar, niet alleen in de private, maar ook in de commerciële sector. Als fabrikant van modulaire huizen, willen we onze klanten tevreden stellen, door ze moderne, hoogwaardige, kant en klare huizen te leveren. We stoppen niet bij een standaard huis maar personaliseren elke woning volgens de wensen van de klant. Kenmerkend voor onze huizen is de uitstekende isolatie, waardoor ze het ganse jaar door weinig energie verbruiken, de belangrijkste eigenschap die door iedereen gewaardeerd wordt die een huis zoekt met een lage gebruikskost. Bijkomend voordeel van modulaire bouw is dat de mogelijkheid bestaat om later, indien nodig bijvoorbeeld door een groeiende familie, het huis gewoon uit de breiden of zelfs eenvoudig te verplaatsen. We bieden daarvoor onze diensten in gans Europa en zelfs er buiten.

Herhalende modules

Lark Modular construction is een architectuur gebaseerd op herhalende modules die een onafhankelijke bouweenheid vormen. Elk module is zo ontworpen dat ze gemakkelijk aan een andere kan worden gekoppeld. Dank zij het Easy Connect System, kunnen de modules zeer snel aan elkaar gekoppeld worden. Het systeem laat ook toe dat bijna iedere vorm gecreëerd kan worden zowel horizontaal als verticaal.

Voldoet aan alle functionele eisen

Modulaire architectuur kan dankzij de herhaalbaarheid gemakkelijk worden aangepast aan de meeste soorten constructies. Van woningbouw – eengezinswoningen en meergezinswoningen, appartementen tot hotelarchitectuur – hotels, bejaardentehuizen, slaapzalen, kamers te huur, en eindigend met kantoor- en openbare gebouwen.

Elk element van de modulaire architectuur is zo ontworpen dat de verbonden modules een ruimte creëren die aan alle functionele eisen voldoet, terwijl een lichte en gemakkelijk aan te sluiten structuur behouden blijft.

Bouw van een modulair gebouw

1.

Structuur

Uitvoering van een modulaire opbouw. De eerste fase van het nauwkeurig verbinden van dragende kolommen, balken, verstevigingsribben en lateien. De fase van het maken van muren, vloeren, plafonds en daken.

2.

Installaties en materialen

Afwerkingsmaterialen. De fase van het monteren van de installatie en het vullen van de constructie met thermische, akoestische en vochtwerende isolatie. Installatie van gevels en wand-, vloer-, plafond- en dakbekleding. Installatie van modules. Installatie van modules. Vervoer met mobiele kranen naar bestemmingen. Verbindingsmodules en afwerkingswerkzaamheden – aansluiten van de installatie, dakbedekkingswerken, mogelijke montage van de gevel.

3.

Apparatuur

De laatste fase van het uitrusten van de module met meubels, badkamer- en woonelementen. Binnenafwerking, installatie van verlichtingsarmaturen, stopcontacten, schakelaars en bedieningsapparatuur.

4.

Vervoer

Adequaat vervoer van de individuele onderdelen naar de bouwplaats. Voorbereiding van de montage.

3.

Montage en afwerking

Vervoer met mobiele kranen naar de bestemming. Verbindingsmodules en afwerkingswerkzaamheden – aansluiten van de installatie, dakbedekkingswerken, mogelijke montage van de gevel.

Technologie

De individuele modulaire constructies bestaan ​​uit een lichte en duurzame houten constructie, bestaande uit een set steunkolommen, balken, lateien en ribben. Alle wanden, plafonds en vloeren zijn voorzien van zeer efficiënte materialen voor thermische, akoestische en vochtige isolatie. Elk element wordt nauwkeurig voorbereid in fabrieksomstandigheden door onze ervaren specialisten. De dwarsdoorsneden van de constructie en de dichtheid ervan worden gekozen afhankelijk van het type gebouw en de vereisten waaraan modules op een gegeven bouwplaats moeten voldoen – milieueisen, functionaliteit, wettelijke normen, vereisten voor het voldoen aan transportvoorwaarden en vele andere.

Vloer en dak

Buitenwanden

Binnenwanden

  • Binnendeel: bekleding gemaakt van natuurlijke materialen. Hoogste kwaliteit. Aangepast aan luchtvochtigheid binnenshuis.
  • Buitendeel duurzame gevelbekleding gemaakt van natuurlijke materialen of kunststof. Aangepast aan de aard van de externe omgeving, met de mogelijkheid om aan te vullen met extra isolatie.
  • Constructie- en isolatiedeel – elementen van de frameconstructie zijn gemaakt van constructiehout van de hoogste kwaliteit met vochtwerende en thermo-akoestische thermische isolatie van minerale wol.

Tijdsbesparende uitvoering

Het doorslaggevende voordeel van modulaire architectuur is de mogelijkheid om een ​​gebouw dat is samengesteld uit modulaire elementen in een kortere tijd op te richten en af ​​te werken dan bij traditionele constructies. Bouwwerkzaamheden kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdfasen: – fabriekswerkzaamheden gerelateerd aan productie en – montage en afwerking werken op de bouwplaats. Deze divisie maakt de productie van modules in de fabriek mogelijk tijdens grond- en funderingswerken op de bouwplaats. Bovendien, dankzij de elementen van een herhaalbare structuur, is de tijd die nodig is om een ​​gebouw te ontwerpen ook korter dan de tijd die nodig is om een ​​traditioneel bouwproject te voltooien. Het samenstellen van modules is dankzij de ontwikkelde verbindingstechnieken veel minder tijdrovend dan het maken van wanden en plafonds door middel van storten of metselen.

Deze divisie maakt de productie van modules in de fabriek mogelijk tijdens grond- en funderingswerken op de bouwplaats. Bovendien, dankzij de elementen van een herhaalbare structuur, is de tijd die nodig is om een ​​gebouw te ontwerpen ook korter dan de tijd die nodig is om een ​​traditioneel bouwproject te voltooien. Het samenstellen van modules is dankzij de ontwikkelde verbindingstechnieken veel minder tijdrovend dan het maken van wanden en plafonds door middel van storten of metselen.